jump to navigation

SONUÇ VE ÖNERİLER

Firmaların günümüzün rekabet koşullarına uyabilmeleri için dinamik stratejilere ihtiyaçları vardır. Müşteri beklentilerine hızlıca cevap verebilme ve Pazar olanaklarını yakalama becerisi hayati önem taşımaktadır.

Artan rekabet, fiyat baskısı, ürünlerin pazara sunulma süresinde kısalma tekstil işletmelerini de yeni stratejiler geliştirmeye zorlamaktadır. Tekstil sektöründe hızlı ve köklü değişim sürerken, kalite ve zamanda farklılaşarak mevcut rekabet gücünü korumak, dünya tedarik zincirinin temel parçası olarak yeni işbirliği avantajları kazanmak önemli stratejiler olarak belirlenmiştir.

Bu sektörde karlı kalmak ve karlılığı artırmak isteyen şirketler, üretim süreçlerini mümkün olduğunca akıcı ve kısa süreli kılmak durumundadır. Eldeki kaynakları en iyi şekilde kullanmak, tedarik ve stok süreçlerini olabildiğince etkinleştirmek, maliyetleri en alt seviyede tutmak kısacası daha kaliteli ürünü daha kısa sürede ve daha az maliyetle üretmek sektörde faaliyet gösteren firmaların ortak amacıdır.

Zamanın çok değerli olduğu bu sektörde üretim süreçlerinin girdi aşamasından mamulün sevkiyatına dek olabildiğince hızlı ve verimli kılınması gerekmektedir. Maliyetleri en alt seviyede tutmak için stok planlamasının çok iyi yapılması, pazardan gelecek ilave siparişlerin etkin biçimde yönetilmesi, üretim planının doğru ve verimli yapılması tekstil sektöründe başarının en önemli unsurlarıdır.

Sonuç olarak bu çalışma ile ulaşılmak istenen kalite yönetiminin büyük önem arz ettiği günümüz dünyasında olayı tedarik zinciri yönetimi boyutuyla ele alarak tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmanın süreçlerini etkin işletmesi ve bir sonraki adımını daha sağlam atabilmesi adına firmaya katkı sağlamasıdır. Bu doğrultuda geliştirilen çözüm önerileri; firmanın pazardaki konumlandırılması, rekabetçi koşullar altında yenilikçi anlayış ile farklılaşmaya gidebilmesi ve maliyetlerini gözden geçirerek varlığını sürdürebilmesi için öngörü niteliği taşımaktadır.

Yorumlar»

No comments yet — be the first.

Yorum bırakın