jump to navigation

Hakkında

Yaşanan yoğun rekabet, değişen ekonomik koşullar, farklılaşan müşteri talepleri işletmelerin rekabet gücünün azalmasına neden olmaktadır. İşletmelerin rekabet üstünlüğü sağlayabilmesi için en iyi kalitede ve en düşük maliyetle sağladıkları kaynakları verimli kullanmaları gerekmektedir.

Yoğun rekabet ortamı sürekli olarak yeni pazarlar, yeni ürünler, yeni işlemler, yeni modeller ve yeni olanaklar bulmayı gerektirmektedir. Bu da işletmeleri ürünlerini daha kaliteli yapmaya, daha hızlı üretmeye ve teslim sürelerini kısaltmaya zorlamaktadır. İşletmelerin bunu sağlayabilmeleri için organizasyon içindeki karışıklıkları önlemeleri gerekmektedir. Bunun karışıklıkların giderilmesi, küresel piyasada rekabet gücünün artırılabilmesi için iyi bir Tedarik Zinciri Yönetiminin kurulması gerektiği anlaşılmıştır.

Şirketlerin büyük bir çoğunluğu için tedarik giderleri, en önemli gider kalemleri arasında yer almaktadır. Tedarik sürecindeki verimsizlik ve aksaklıklar, stok kontrolü, sevkiyat planlaması, üretim planlama, müşteri ilişkileri gibi şirketin diğer alanlarına da doğrudan yansır.

Tedarik Zinciri Yönetimi, bu karmaşık sürecin teknolojik bir platform üzerinden en etkin biçimde yönetilmesini, tedarikçilerle üretici şirket arasında geçen süreçlerde maksimum verim elde edilmesini amaçlar. Günümüzde Tedarik Zinciri Yönetimini başarılı bir şekilde uygulayan şirketler, rakiplerine karşı büyük bir rekabet üstünlüğü sağlamakta, maliyetlerini azaltmakta ve müşteri memnuniyetini ön plana çıkarmaktadırlar.

Beykent Üniversitesi 2010 ve 2011 yılı MBA öğrencilerince, “Toplam Kalite Yönetimi” dersinde hazırlanan “Tedarik Zinci Yönetimi ve Tekstil Sektörü İle İlişkisi” konulu ödevin web günlüğü olarak;

Elvan GÜRBÜZ,
Sabire YAZICI,
Tuba GÖZTAŞI,
Onur Can KOÇ,
Koray KARAMAN

tarafından hazırlanmıştır.

Ödev hazırlanırken, elde edilen bilgi, doküman ve medyaların yer aldığı web günlüğünün  gelecekte ödev, sunum yada tez hazırlayacak arkadaşlarımıza bir başvuru kaynağı olmasını dileriz.

Grup ödevini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Not: Ödevi görüntüleyebilmek için bilgisayarınızda Adobe Reader programını yüklü olmalıdır. Yüklemek için tıklayınız.

Yorumlar»

No comments yet — be the first.

Yorum bırakın